'amına koyim'

Klişelerden oldum olası nefret etmişimdir.Mesela 'ayvayı yedik'.Gerizekalının biri kötü bir durumla karşılaştığında ayvayı yedik demiş.Biz de belki bir asırdır bu saçma şeyi devam ettiriyoruz.Belki ben çok seviyorum ayvayı dimi ama !?
Bunun gibi binlerce örnek verebiliriz.Hepsi de birbirinden saçma.Ama içlerinden bir tanesi var ki sanki hepsinin aksine unutulmamak için söylenmiş gibi.'Amına koyim' ya.Var mı daha ötesi ?
Dilimizin en mükemmel nesnesiyle en harika fiilini barındıran bu cümlede araya bir de kendimizi gizli özne olarak sıkıştırıyoruz ve ortaya böyle bir şey çıkıyor.
Ama gel gelelim her duygu halinde her durumda ,istisnaları çıkartırsak hemen hemen yerde rahatlıkla kullanabildiğimiz bu cümlenin bayanların ağzına yakışmadığını söyleyenlerin sayısı azımsanmayacak kadar fazla.Nasıl bi beyin yapısına sahip olduklarını merak etmiyor değilim açıkçası.Siz hiç incecik sesiyle 'amına koyim ya tırnağım kırıldı' diyen bir kızın sesinden mini hazlar yaşadınız mı?
Bayanından erkeğine,Yaşlısından gencine,ölüsünden dirisine yediden yetmişe herkesin ağzına yakışan bu mühendislik harikası eseri sonsuza kadar gururla taşımamız dileğiyle..

Yorumlar

Popüler Yayınlar